Vatandaslik ve oturum veren ùlkeler

27.05.2017 16:41

Son yillarda git gide artan yurtdisinda yasama istegi ve o ùlkeden oturum alma seçenekleri herhalde çevremizde sùrekli duydugumuz muhabbetlerdendir.Ozellikle son yillarda ùlkemizdeki ekonomik problemler ve teror korkusu suphesizki bizi bu yola iten en onemli etkenlerdendir.Bunun yaninda refah duzeyi yùksek bir ùlkede gùven içinde yasama ve çocuklarimizin gelecegini garanti altina alma arzusu da birlesince baska bir ùlkeden  vatandaslik alma yada o ulkede sùresiz oturum hakkina sahip olma fikri kaçinilmaz oluyor.

Global  dunyanin en en onemli sorunlarindan biri olan ekonomik kriz'de gelismis dunya ùlkelerini ve ozellikle AB ùlkelerinide vurunca son yillarda belli bir para karsiliginda yabanci bir ùlkede pasaport yada oturum hakki elde etme hiçde hayal degil, bir nevi bas parayi al vatandasligi mantigi ile çalisan bu sistem bizlere 50.000 eurodan basayip 6 milyon euro'ya kadar satin alacaginiz bir gayrimenkul,devlet tahlilleri yada bir sirket açip belli miktarda eleman çalistirip o ùlke vatandasi olma sansini veriyor ama eger benim o kadar param yok derseniz tam size gore tiyolarimiz var.Bunlardan en kolayi evlilik yolu ile vatandaslik alma hatta 10.000 euro odeyip sahte evlenip vatandas olan birçok kisi var.Bir diger yontem ise gocmenlik yada nitellikli elemansaniz yani iyi tahsil almis yada iyi bir is pozisyonunda olanlarada bazi ulkeler 3 yila kadar vatandaslik veriyor.

En kolay vatandaslik veren ùlkeleri siralarsak Romanya,Makenonya ve Letonya en zorlari ise Amerika,Ingiltere,Isviçre ve Malta.Tabiiki biz pasaportlari degerli,tùm dunya ùlkelerinin kapisini açicak ùlkeleri derledik eger asagida siraladigimiz bu ùlkelerden birinin vatandasligini alirsaniz vize diye bir derdiniz olmayacak ve gitmesi en zor ùlkelerin amerika,kanada,avustralya ve AB'nin kapisi sizlere ardina kadar aralanacak.

Sizler için hazirladigimiz yabanci ùlke vatandasligi nasil alinir ? kriterleri nelerdir ? ve fiyat araliklariyla belkide sizlere ilham olucak bu ùlkelerden birinde yasayacaksiniz.

Iste sirasiyla vatandaslik yada oturum veren ùlkeler...

AMERIKA : 1 milyon dolar civarinda sirket kurarsaniz yada fazla gelismemis bir bolgeye yatirim yaparsaniz sùresiz oturum alabilirsiniz.Bunlardan hariç 5 yil bu ùlkede yasarsaniz yada sansliysaniz Green Card firsatini yakalarsanizda ABD vatandasi olabilirsiniz

INGILTERE : Eger 1 milyon poundluk yatirim yaparsaniz yada 3 yil evli kalip 5 yil yasarsanizda ingiliz vatandasligi cepte.Siz bunlardan hiçbirine dahil degilseniz Ankara antlasmasina gore yeterli seviyede ingilizce bilip bir isyeri açarsanizda oturum alabilirsiniz fakat bazen ingiltere bunu yukusa suruyor eger mahkeme açarsaniz dava sizde .

BULGARISTAN : 1 milyon dolari ver yada 500 binlik devlet tahlili al vatandasligi kap bu kadar açik ve net

KANADA : 1 milyon dolarlik yatirim yaparsaniz kanada vatandasligi elinizde ama o kadar para yok diyorsaniz kanadanin her yil aldigi goçmenlik kayitlarina basvurabilirsiniz birde Self Employed Prasan ile sanat ve spor faaliyetlerinde yatenekli kisilere oncelik veriyor.Yani bir spor lisansiniz yada yeteneginiz varsa sanslisiniz.

SLOVAKYA : 1 milyon euro ver al vatandasligi

IRLANDA : 500 bin dolar

MALTA : Bu ùlkenin vatandasi olmak için yilda 4 kez giris-çikis yapmali,28 gun Malta'da yasamalisiniz bittimi tabiki degil yaklasik 850.000 euro ulusal gelisim ve sosyal fonuna yatirmalisiniz 5 yil sure ile.

ISPANYA : 500.000 euro'luk gayrimenkul almaniz gerekiyor ama vatandaslik için 10 yil bekliyeceksiniz.Bir diger yolsa 10 yil ispanyada ikaet etmeniz en kolay yol ise 1 yil evli kalmaniz ondan sonsa ispanya vatandasisiniz.

PORTEKIZ : 1 milyonluk yatirim ile yada 500.000 gayrimenkul almakla portekiz vatandasi olmak mùmkùn yalniz basvuru esnasinda 40 gùn orada ikametgah ediyor olmaniz lazim.Bir diger yolda isyeri açim en az 10 kisiye is verirsenizde oturum alabilirsiniz.Portekiz ve Ispanya'nin altin card dedikleri bir ola var bu kartla iki ulkedede yasayabilir ve çalisabilirsiniz .

MACARISTAN : 300 bin euro'luk yatirim gerekiyor,ilk donem 6 aylik oturum veriliyor ardindan sùrekli oturum ve vatandaslik.

KARAYIP ULKELERI : Yatirim miktari diger ùlkelere gore çok dùsùk eger bu ùlke vatandasligini alirsaniz ingiltere basta olmak ùzere ingiliz milletler toplulugu ùye ùlkelere vizesiz gidebilirsiniz.

LETONYA : Kirsal kesimde 71.500 euro'luk bir ev alirsaniz vatandasi oldunuz demektir.

MAKEDONYA : 40 bin euro'luk gayrimenkul alirsaniz 1 yillik oturum izni 400 bin'lik yatirim yaparsanizda direk vatandaslik .

YUNANISTAN : 250 bin euro'luk yatirim yaparsaniz bes yillik oturum ve ardindan vatandaslik eger 10 yil yasarsanizda hemenvatandaslik veriyor.

FRANSA : Evlilik yoluyla 4 yil kalinirsa vatandaslik veriyor.

HOLLANDA : 5 yil evli kalirsaniz hollanda vatandasi olabilirsiniz bu sure onùmùzdeki yillarda 7 seneye çikacak.

ITALYA : 10 yil orada yasiyor ve çalisiyorsaniz vatandaslik elde edebilirsiniz,evliyseniz sayet 2 yilda vatandasi olabilirsiniz.

SINGAPUR ve HONGOG : 1 milyon euro ùzeri yatirimlarla vatandasi olabilirsiniz.

BELCIKA : Eger 350 bin euro ùzeri yatirim yaparsaniz once 5 yil ardindanda vatandaslik alabilirsiniz.Bir baska yolda Belgian WAY prosùdùrù yani ùst dùzey egitim aldiysaniz yada çok iyi bir isde çalisiyorsaniz en az 3 yil sonra vatandaslik alabilirsiniz.En kolay vatandaslik yolu ise yine evlilik eger 5 yil evli kalirsaniz yine vatandas olabilirsiniz bu sùre onumuzdeki yillarda 7 yila çikacak.

ROMANYA : En az 50.000 euro'luk ev alirsaniz oturum hakkiniz var.

AVUSTURYA : Devlet vakiflarina 2 milyon euro'cuk yatirim yaparsaniz vatandaslik cebinizde.

KARADAG : 500.000 euro'luk yatirim yapana hediye vatandaslik.

YENI ZELANDA : Bu ùlke vatandasligi için belirtilen programlarda en az 1 milyon dolarlik yatirim yapana

AVUSTRALYA : En kolay yolu goçmenlik yada evlilik ama bir digeride 4 milyon dolar basana yatirimci vizesi ile oturum var ve baska birsuru karisik vize olayi var bu ùlkenin.

POLONYA : 5 yil ikamet edene hemen vatandaslik veriyor.

ISVICRE : Dil,genel bilgi ve uyum kiriterlerini geçersen birde 12 yil ikamet edersen vatandasligi veriyor yine evlilik en kolayi .

GUNEY KIBRIS RUM KESIMI : 3 milyon euro karsiliginda  vatandaslik satin alabilirsiniz.