Avrupa'da kurulan en iyi 10 noel pazari

07.12.2016 17:28

2016 yilinin son ayina girdigimiz su gùnlerde avrupa'da kurulan kerstmarkt'lar yani noel pazarlari tùm avrupa ùlkelerinde buyuk bir coskuyla kutlanmaktadir.Hemen hemen tum sehirlerde kurulan bu pazarlar genellikle aralik ayinin ilk haftalarindan baslayarak isa'nin dogum gùnù olarak kutlanan 25 aralik christmas gunu ve hatta yeni yilin ilk ayi olan ocagin 10 'a kadar da sùrebiliyor.Genellikle sehrin en bilinen ve merkezi yerlerde kurulan bu pazarlarda kislik kiyafet ve el isçiligi ile yapilan elbiseler,sicak el yapimi saraplar,buzlu muz içecekleri,pasta,tatli ve kekler,sicak çikolata ve hediyelik esyalarin yaninda birbirinden gùzel noel agaçlari ve isikli dekarasyonlarla sùslenen sokaklar ve daha neler neler.Ortalama 3 hafta kalan bu pazarlarda haftasonuna denk gelirseniz belediyelerin duzenledigi konserler esliginde ùcretsiz içeceklerinizide içebilirsiniz.Gelin hep beraber avrupa'nin en gùzel noel pazarlarine bir goz atalim ..

Amsterdam

Avrupa'nin en eglenceli sehirlerinden olan Amsterdam'da 3 ayri noktada kerstmarkt kuruluyor ama bunlardan en buyugu 16 kasim'dan itibaren kurulan Mùseumplein'deki diyebiliriz .Buraya gelmisken peynirinden,soganli baligindan ve Heiniken biralarindan denemeden donmeyin.

 Bruksel

Avrupa'nin basenti sayilan Bruksel'de yine dort ayri yerde kersmarkt'lar kuruluyor ama bunlardan en bilineni Sint Katelijnenplein deki olani.25 Kasimdan itibaren kurulacak olan pazarda binbir çesit hediyelik esya bulmaniz mùmkùn.Buradan sevdiklerinizede hediye almayi unutmayin.

Paris

Avrupa'nin en romantik sehirlerinden biri olan asiklar sehri Paris'e gelirseniz noel pazari adresiniz farkli noktalarda kurulmus olsa bile bunlardan en bùyùgù Champs Elysees deki olmali.Burayi eifel kulesi manzarasi esliginde 11 Kasimla 8 Ocak arasi ziyaret edebilirsiniz.

Budapeste

Avrupanin en ucuz sehirlerinden olan Budapeste'ye gelmisken gezinizi noel pazari zamanina getirirseniz karli çikarsiniz bizden soylemesi.16 Kasim'dan itibaren 1 ocaga kadar Vorasmarty Ter parkinda ziyaret edebilirsiniz.

Koln

Koln katedralinin hemen yanibasinda kurulan kestmarkt'a ayrica her yil dusseldorf ve Aken gibi çevre illerden de birçok ziyaretci gelmektedir.Meshur koln kolonyalarindan almayi unutmayin ne demisler koln'ù gormeyen almanya'yi gormùs sayilmaz derler.

Vien

Avrupa'nin en sanatci sehirlerinden olan Vien'de yaklasik 700 yillik bir gelenek olan kerstmarkt pazarini 19 Kasim'dan itibaren Schonbrunn Paleis'de gezebilirsiniz.Sicak kahvelerinizi burada yudumlamak size doyumsuz bir haz verecektir.

Roma

Bir tarih sehri olan Roma'da noel pazarini kasim'in ilk haftalarindan itibaren yeni yilin ilk ayi olan Ocagin 6'sina kadar gorebilmeniz mumkun.Sehrin birçok yerinde kurulsada en popùleri Piazza Novonna meydanindakidir.

Kopenang

Kerstman'in Groenland'dan geldigine inanilirsa burasi iyi bir seçenek olacaktir.Kopenang'da 20 Kasim'dan 1 ocaga kadar meshur Tivoli Park'da kersmarkt etkinligini gezebilirsiniz.Her yer karlar altindayken gezmek keyfinize keyif katacaktir yalniz kalin giyinmeyi unutmayin.

Londra

20 Kasimdan 3 Ocaga kadar ziyaret edilebilen noel pazari London Eye,in Hyde Park ve Serpentine sokaginda kurulmaktadir caniniz hangisine isterse ona gidin hepsi birbirinden gùzel.

Antwerpen

Bizimde yasadigimiz avrupa'nin merkezi Belçikanin ikinci buyuk sehri Antwerpen'de kerstmarkt kutlamalari 10 araliktan itibaren 31 araliga kadar Grote markt 'da ziyaret edebilirsiniz.Noel pazarinda belçika'nin birbirinden ùnlu 500'den fazla bira çesidini,patates kizartmasi,boolje tatlilarini ve meshur çikolatalarindan denemeyi unutmayin...Eger vaktiniz varsa avrupanin en bùyuk hayvanay bahçesini de ziyaret edebilir esinize buradan ulkemizin yari fiyatina elmas da alabilirsiniz..